Gepost op

5 FINGERS

5fingers
Vibram 5fingers

Mocht je blootsvoets hardlopen nog iets te ver vinden gaan dan zijn de 5fingers van Vibram een uitstekend alternatief. Vorige week van De Trek Outdoor in Hoorn 5fingers gekregen in alle maten die ik kan gebruiken voor de Natural Running clinic. Ze zijn er met speciale zool voor lopen, rennen, trailruns, surfen enz. Zie voor info: www.5fingers.nl of mail naar info@5fingers.nl.

Ik loop er dagelijks op om zo mijn voeten sterker te maken voor het hardlopen. En wist je dat er honderden sensoren in je voeten zitten die je door het dragen van schoenen bijna niet kunt gebruiken. Hardlopen doe ik het liefst blootsvoets maar als ik de ondergrond niet vertrouw of het is te koud dan draag ik 5fingers. Je krijgt veel bekijks maar het is de moeite waard. En zo maak je af en toe nog eens een babbeltje.

Gepost op

Halve Marathon blootsvoets

Halve Marathon blootsvoets
Foto is genomen bij de start.

Zaterdag 24 november werd de Westrandweg in Amsterdam geopend met een halve Marathon. Deze heb ik blootsvoets gelopen en ik was niet de enige. Ver voor mij liep en man ook blootsvoets. Tijdens de loop heb ik veel tekst en uitleg mogen geven aan de andere lopers, over het hoe en waarom van Natural Running. De meeste mensen reageren toch altijd weer enorm enthousiast, echt super leuk. Ondanks de hevige regen en het vele gebabbel kwam ik binnen 2 uur bij de finish. Volgende dag geen centje spierpijn dankzij Natural Running.