Gepost op

Blootvoets Hardlopen

BarefootRob.jpg
Barefoot Running pure Natural Running

Vandaag heerlijk ontspannen blootsvoets gelopen met Rob Salomonson, het gebruikelijke rondje van 12 Km. Dit vergt veel training en geleidelijke progressie, bovenal had ik me er zelfstandig niet toegebracht alle stukken wegdek blootsvoets te lopen. Gelukkig is Rob is alweer 2 jaar zonder schoenen onderweg en met kleine pasjes en aangepaste snelheid is het te doen. Scherp spilt met name op bruggen als schuurpapier, laten echter zien dat in onze moderne omgeving een stel schoenen zo zijn voordelen hebben.

Echter het blootsvoets lopen is zelfs in vergelijking met hureaches www.lowlandsandals.com zo compleet anders, het geeft een gevoel van ultieme vrijheid en maakt je bewust van hoe hardlopen bedoeld is.

Derhalve raad ik iedereen aan een stuk weg, zandpad, tartan, of gras te zoeken waar het prettig is om blootsvoets te lopen, en wekelijks opbouwend een stukje blootsvoets hardlopen in je trainingsroutine op te nemen. Met op bouwend echt basis schema 1 minuut hardlopen en dan weer wandelen of zelfs korter. Luister naar je lichaam en voel hoe je loopt.

Geïnteresseerd in juiste loopvorm of waarom je loopt zoals je nu loopt:

Natural Running introductie clinic: Tri-Run, Hilversum: de eerst volgende datum is 14 april 2012  Aanvang: 08:30 tot omstreeks 10:30 voor meer informatie www.tri-run.com Bijzonderheden: natural running testschoenen van Newton Running en Brooks aanwezig

 


Gepost op

Sportmassage een onderhoudsbeurt voor je lijf

Steven Voorn
Steven Voorn, Massagepraktijk Feel

Als je veel sport is het belangrijk om naast dagelijkse losmaak oefening, rekken en strekken, periodiek een kleine beurt te laten doen. Dit doe je per slot van rekening ook met je auto.

Met goede sportmassage kunnen alle spieren weer soepel en glad gemaakt worden. Dit zorgt ervoor dat je veel meer ontspannen en gemakkelijker kan lopen.

In China wordt de voorkeur gegeven aan blinde masseurs. Bij mensen met een gezichtsbeperking hebben de andere zintuigen de taken overgenomen om goed te kunnen waarnemen. Bijvoorbeeld de tastzin is vele malen beter ontwikkeld dan bij mensen die gewoon volledig zicht hebben. Hierdoor kan een blinde masseur veel beter “zien” hoe je spieren er voor staan en kan daardoor  zo goed en effectief masseren dat weinigen zienden dit kunnen evenaren.

Omdat ik zelf behoorlijk bereist ben en ook vele sportmaseurs aan mijn lijf hebben gezeten kan ik me zo langzamerhand een expert noemen. Daarom was ik ook blij verrast toen ik Steven Voorn van massagepraktijk Feel ontmoette. Steven heeft een gezichtsbeperking en is zins 2007 blind.

http://www.massagepraktijkfeel.nl

Als je sport en het beste voor je lijf wilt, laat je blij verrassen om vervolgens nog blijer hard te lopen. Bel Steven om kennis te maken met zijn handvaardigheid. Happy Running!