Gepost op

Rennen op blote voeten zou iedereen moeten doen

Vechtstroom Fijn als er aandacht wordt gegeven aan barefoot, barefoot style ofwel natuurlijk hardlopen.

Om eerst iets recht te zetten ik ben inderdaad gecertificeerd ChiRunning Coach geweest in de periode 2011 – 2012, maar heb daarna besloten mijn certificering niet meer te continueren. Reden hiervoor is dat natuurlijk lopen en hardlopen niet echt bijzonder is iedereen begint hier namelijk mee op het moment dat hij of zij met lopen begint.

Waarom loopt u nu dan anders? Dit ontstaat onder invloed van modern schoeisel hierdoor raken we uit balans en kantelen we ons bekken waardoor heuprotatie niet meer van nature gaat en de weg naar knie, heup en lage onderrug klachten open ligt.

Hoe vervreemd we raken met deze natuurlijke manier van lopen wordt gekenmerkt door de vraag: “kunt u eens kijken mijn kind loopt zo raar”. Het kind blijkt vervolgens perfect natuurlijk te lopen.

Hoe ziet dat eruit? Het je vanuit stand (balans) laten vallen en weer in balans komen, waarbij de luier zo leuk heen en weer beweegt door de natuurlijke rotatie van de heupen. Dit beeld herinnerd iedereen die een klein kind in zijn omgeving heeft.

Dus wanneer je zo gelopen hebt als kind, is de snelste weg naar een natuurlijke loopstijl, de oorzaken van een verkeerde loopstijl weg te nemen: Schoenen met hakken die 9 van de 10 keer veel te klein zijn en de tenen bij of zelf onder elkaar drukken.

Derhalve voor de kortste weg naar natuurlijk lopen via de Natural running methode kunt u bij al onze instructeurs terecht.

Specifiek voor de ChiRunning methode kunt u bij ons terecht bij Jan van Westerlaak sins 2011 gecertificeerd en hij geeft vooral les in Amsterdam.