Gepost op

Barefoot ‘style’ Trail du Barrage, Ardennen België

600 renners liepen volgens de organisatie: “de heftigste trail in België”

FeeTback of 5fingers
FeeTback of 5fingers

De trail was 31 km lang met 1150 hoogte meters. Hoogte meters worden als volgt berekend: er wordt geteld hoeveel meters je stijgt, niet hoeveel je daalt. De trail vond plaats in de Ardennen die prachtig groen is en dat heeft natuurlijk zijn reden. Op zaterdag was er een enorme storm over het gebied gewaaid. Daarbij waren campings overstroomt en auto’s te water geraakt. Waarschijnlijk heb je nu al een klein vermoeden van de toestand van het terrein. Op zondag zelf regende het flink en de modder vloeide dus rijkelijk. De route ging door een prachtig bosrijk en waterrijk gebied. Met veel stijgen en dalen, mos, gras, rots, grind, water, boomstronken en heel veel modder als ondergrond. Door de storm waren er diverse obstakel op de route, omgewaaide bomen, stronken die vrij waren komen te liggen en riviertjes die buiten hun oevers waren getreden.
foto 3 Ruth liep deze trail in circa 4:30. Zij liep de trail op de EL-X van Vibram 5fingers. Deze heeft een gladde zool en is het meest minimalistisch. Zij kan daar op rennen omdat ze gewend is blootsvoets te rennen. Tijdens de run kwam ze een man tegen op Luna Sandals en diverse renners op minimalistische schoenen zoals Vivo Barefoot, New Balance, Inov8 en Merrell. En wat een verschil tussen deze rennens op de stevige schoenen en minimalistische want deze vlogen echt als veertjes over het terrein. En als je weet hoe je moet lopen en goed bent met balans heb je dus geen ‘grip’zool nodig. Wil je daar meer over weten neem dan gerust contact op met ons.
Technisch gezien was de trail geen probleem voor een ‘barefoot’ runner. De licht hellende stukken konden langzaam omhoog gerend worden. De stijle stukken werden al wandelend afgelegd. Iets wat wel vrij normaal is bij een stevige trail. Eigenlijk kan je wel zeggen dat een trail een combinatie is van rennen en stevig bergwandelen. Op naar de volgend because we are happy2run!